Tekstschrijven

Duidelijk

Als commerciële tekstschrijvers verdiepen we ons in uw marketing en communicatie. Dit doen we om als gelijkwaardige gesprekspartner uw bedrijfsidentiteit en imago helder te krijgen.
Zo bepaal je makkelijker je doelgroep, je communicatieboodschap en de media die je wilt inzetten.

Objectiviteit

Een tekstschrijver is een buitenstaander en begrijpt daarom beter dan jij wat je klanten van je willen weten. Zelf ben je vaak zo betrokken bij je bedrijf, dat veel dingen op de blinde vlek vallen. Daarom is het verstandig om eaf en toe eens een buitenstaander in te schakelen die fris naar de materie kijkt.
Een tekstschrijver voegt misschien wel nieuwe observaties, objectiviteit en een ander vocabulaire toe.

Ervaring

Een tekstschrijver weet als geen ander hoe hij of zij informatie moet verwerken. Een tekstschrijver kan informatie snel en efficiënt vergaren. En daarna filteren en structureren. Zodat de klant daardoor de juiste informatie op de juiste manier krijgt aangereikt.
Bovendien is hij bekend met verschillende tekstsoorten: persberichten, webteksten, verkoopbrieven..  elk medium vraagt om een eigen, specifieke benadering.

Schrijftechniek

Een goede tekst nodigt uit om verder te lezen en kan ‘beeldend beschrijven’. Op een speelse manier tussen de regels door, iets vertellen en toch to-the point-zijn. Dat is de kunst! In foutloos Nederlands geeft de tekstschrijver weer ‘wat jij wilt zeggen’.

Bij De LIJN helpen we je om aansprekende teksten te maken, vraag het ons!

Volg ons