het succes van WordPress websites

‘Kwart van alle websites draait op WordPress’

Zojuist gelezen op Nu.nl
Dit artikel geeft precies onze ervaringen met WordPress weer. Vanaf de eerste start van WordPress, ergens in 2004, bouwen we al onze websites in WordPress. Destijds was dat een gewaagde keuze. Nu, na al die jaren kunnen we zeggen dat dat de beste keuze was die we konden maken. Al onze klanten ‘fietsen’ er zo op weg. We zeggen wel eens, iemand die met Word overweg kan, kan ook overweg met WordPress. Er zijn zoveel overeenkomsten. WordPress is echt gebruiksvriendelijk en voortdurend in ontwikkeling met nieuwe mogelijkheden. Een van de grootste voordelen, naast de gebruikersvriendelijkheid, is toch wel de goede vindbaarheid en ranking in Google. Maar ook WordPress is net als andere CMS programma’s en websites niet onaantastbaar voor hackers. Regelmatige updaten van WordPress en updaten van plugins is echt noodzakelijk geworden. Wij streven er naar om alleen de betrouwbare en plugins die zich in de praktijk bewezen hebben te gebruiken. Met even een gratis themaatje downloaden en wat leuke pluginnetjes komt u er tegenwoordig echt niet meer en loopt u grote risico’s.  We hebben inmiddels zoveel expertise opgebouwd dat we u op alle fronten van dienst kunnen zijn.
Hieronder het artikel in Nu.nl van vandaag:
Contentmanagementsysteem (cms) WordPress wordt gebruikt door een kwart van alle websites. 
 Contentmanagementsysteem (cms) WordPress wordt gebruikt door een kwart van alle websites. 

 wordpress

Dat meldt althans W3Techs, dat het gebruik en marktaandeel van cms’en onderzoekt.

“WordPress wordt gebruikt door 58,7 procent van alle websites waarvan we weten op welk contentmanagementsysteem ze draaien. Dit is 25 procent van alle websites”, aldus W3Techs.

WordPress is al jaren het grootste cms op de markt, maar groeit al jaren nog gestaag door. In januari 2011 werd WordPress nog door 13,1 procent van de sites gebruikt. In januari 2015 lag dat aandeel op 23,3 procent.

Het gezamenlijke marktaandeel van andere contentmanagementsystemen stijgt ook. Apart genomen weten de grootste twee conrurrenten, Drupal en Joomla, met marktaandelen van respectievelijk 2,8 en 2,1 echter niet in de buurt te komen van WordPress.

Marktaandelen contentmanagementsystemen

Mijlpaal

WordPress-oprichter Matt Mullenweg is trots op de ontwikkeling: “Natuurlijk gaat het op en neer gedurende een maand, maar het is nog steeds een leuke mijlpaal.”

Mullenweg verwacht dat het marktaandeel van WordPress aan het eind van het jaar tot ruim boven die 25 procent zal stijgen. “De grote kans ligt bij de 57 procent van de websites dat nog geen enkel cms gebruikt.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg ons
Geplaatst in Wordpress.