29 mei Lezing Twents Ideeëncafé

op 29 mei het Twents Ideeën Café geheel gewijd aan kunst en toegepaste kunst.

Mei is een maand waarin kunst in Twente een belangrijke rol speelt. Zo opent de Twente Biënnale, een grootse (inter)nationale kunstmanifestatie, haar vierde editie op 28 mei. Door deze activiteiten geïnspireerd, staat het Twents Ideeën Café in het teken van kunst op 29 mei. Zowel autonome als toegepaste kunst zullen aan bod komen met Transito en De Lijn. Om 16.00 uur opent  de Cactus haar deuren en zullen er twee lezingen plaatsvinden om 17.00 en 19.00 uur.

De Lijn is een reclame- en ontwerpbureau in Hengelo, en niet zomaar een. Attie Schipper, eigenaar van De Lijn, studeerde aan de AKI. Haar bureau ontwerpt en levert een breed scala aan communicatiemiddelen, van internetsites tot drukwerk tot complete huisstijlen. Attie houdt een interactieve lezing over haar loopbaan; van haar studie aan de AKI tot het succesvolle ontwerpbureau dat ze heeft opgebouwd.

Voor meer informatie: zie Facebook Twents Ideeën Café.

Transito is een kunstorganisatie die de Telgenflat aan het marktplein in Hengelo, die al enige tijd leegstaat, een nieuwe bestemming geeft. Tien geselecteerde autonoom kunstenaars hebben een plan ingediend om een tentoonstelling te realiseren waarin Hengelo centraal staat. Agnes Booijnk en Ricardo Liong-A-Kong komen over dit initiatief vertellen. Agnes Booijink is samen met Ricardo Liong-a-Kong namens Transito te gast tijdens het 3de Twents Ideeën Café op 29 mei 2015 in Café de Cactus in Hengelo. Een dag er voor op de 28ste mei is de opening van Transito Hengelo en project waarbij kunstenaars in de Telgenflat exposeren op het thema stilstand en beweging.

We starten om 16.00 uur met de inloop, een hapje en een drankje.
Voor €15,- is er om 17.00 uur een  lezing,
om 18.00 uur een heerlijk diner en om 19.00 uur de tweede lezing
in café de Cactus, Pastoriestraat 37 te Hengelo.

Het Twents Ideeën Café vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats.
Wil je er bij zijn? Stuur een email naar: 074ideecafe@gmail.com en geef je op voor deze bijzondere avond!

Volg ons
Geplaatst in Hengelo, lezing, Twente en getagd met , , , , .